Bel ons: 0321 331 138
Sauer 202 Off Road

Wapenwinkel

De breedste collectie wapens die er in Nederland te vinden is

In de wapenwinkel van Dorhout Mees vind je de breedste collectie wapens die er in Nederland te vinden is. Gaat je voorkeur uit naar een wapen dat niet op voorraad is, dan kan het natuurlijk voor je worden besteld. De aanschaf van een wapen is een belangrijk gebeuren. Maar goed onderhoud en verantwoord uitgevoerde reparaties zijn zo mogelijk nóg belangrijker. Daarom is het goed om te weten dat de winkel van Dorhout Mees beschikt over een moderne, goed geoutilleerde geweermakerij.

 

De professionele geweermakers

Dorhout Mees kan jouw wapen uiterst zorgvuldig onderhouden en repareren. Kijkers worden perfect gemonteerd. We kunnen een perfecte kolf aanmeten, ook het maken van een nieuwe kolf vormt geen enkel probleem. Je kunt daar zelfs je eigen, exclusieve stuk notenhout voor uit komen kiezen.

 

Wapenbezit zonder zorgen

Uiteraard verzorgt Dorhout Mees ook een speciale, op maat gemaakte garantie- en verzekeringsregeling voor jouw kost- en dierbare wapen. Dat geldt niet alleen voor wapens die bij Dorhout Mees zijn aangeschaft: ook elders gekochte wapens kunnen na taxatie bij Dorhout Mees worden verzekerd.

 

Historie

De historie van Dorhout Mees gaat terug tot in de jaren 30. Toen de familie Dorhout Mees een wapenwinkel in Utrecht opstartte. Onder de naam "De Centrale Wapenhandel Dorhout Mees" genoot de familie Dorhout Mees binnen de jachtwereld al snel een grote bekendheid. De naam Dorhout Mees werd later zelfs – mede door haar grote deskundigheid met betrekking tot alle facetten van het jachtbedrijf – een begrip.

 

Hoogtepunt

Een van de hoogtepunten was toen de activiteiten van de familie Dorhout Mees in 1972 door niemand minder dan Z.K.H. Prins Bernhard werden bekroond. Hij was zelf – met zijn predikaat "Hofleverancier – ook zeer nauw betrokken bij het jachtgebeuren.

De toenemende bevolkingsdruk – zowel in de stad Utrecht als in de omgeving van de schietbaan Bilthoven – zorgde ervoor dat de familie zich in 1972 ergens anders vestigde. Namelijk met een totaalcomplex in het ’nieuwe land’ van oostelijk Flevoland. Vervolgens opende Z.K.H. Prins Bernhard in september 1973 op het nieuw opgezette complex een wapenwinkel, geweermakerij, schietschool, schietbaan en kantine voor de leden en klanten die gebruikmaakten van de accommodatie.

Dorhout Mees heeft vandaag de dag nog steeds een zeer levendige wapenwinkel en een zeer gerespecteerde geweermakerij. Die beide voldoen aan de hedendaagse eisen van de jagers.

Dorhout Mees is gespecialiseerd in de volgende jacht- en sportgeweren:

  • Sauer
  • Browning
  • Winchester
  • Miroku

Verder vertegenwoordigt Dorhout Mees de volgende luxe jachtgeweren:

  • Fabrique National Herstal
  • Lebeau Corally
  • J. Purdey & Sons
  • Holland & Holland

Naast het leveren van deze geweren kunnen wij ook geweren compleet naar uw wens opmaat maken of restaureren.

Voor informatie en/of vragen kun je terecht bij de winkel. Tel. 0321 33 11 38